Vrei să îți ajuți copilul să vorbească ușor în public?

Jocurile de improvizație te vor ajuta pe tine și pe copilul tău să fiți mai spontani, să reacționați mai rapid și să depășiți temerile legate de frica de a uita ce ai vrut să spui, de a te face de râs sau de a nu fi destul de bun. În plus aveți și o distracție pe cinste garantată.

Ele pot fi folosite și în mediul de business, pentru formarea echipei și eliberarea creativității, în plus, asigură bună dispoziție care până la urmă se manifestă în colaboratori mai eficienți.

IMG 7310

Da, hai să… (ajuta la formarea echipei si acceptare)

Alege o activitate de grup, cum ar fi organizarea unei petreceri sau a unui picnic. Un participant zice “Hai să…” completând ce vrea el/ea să facă și începe să și facă. Alt participant intră în joc și spune “Hai să…” și propune o altă activitate care să avanseze proiectul grupului. amândoi participanții spun: “Da, hai să…” și încep să facă activitatea propusă. Cel de-al treilea particpant intervine șșmdp.

Jocul Martha

Funcționează cel mai bine cu un grup de 8-12 participanți însă se poate juca și în mai puțini.

Grupul stă în afara suprafeței de joc. Un participant merge în mijloc, se transformă într-o statuie și anunță ce reprezintă: “Sunt un copac.” Următorul intră imediat și formează altă statuie în același cadru “Sunt o bancă sub copac.” Următoarea persoană “Sunt un copil care stă pe bancă”, următoarea “sunt un câine care face pipi la copac” șșmdp. până tot grupul face parte din cadru. Jocul trebuie să meargă foarte repede, fără să stea nimeni pe gânduri.

Ce faci?

Grupul stă într-un cerc. Prima persoană intră în spațiul de joacă și mimează o activitate, de exemplu spălatul pe dinți. Cea de-a doua persoană aleargă la prima și o întreabă “Ce faci?” Ea poate răspunde orice în afară de ceea ce face. De exemplu “Spăl mașina.” Imediat ce aude răspunsul, ce-a de-a doua persoană trebuie să înceapă să mimeze activitatea. Prima persoană se poate opri din mimatîn timp ce cea de-a treia întreabă “Ce faci?” și jocul continuă până se plictisecsc participanții.

 

Dacă v-am stârnit curiozitatea vă invit să descoperiți și să vă înscrieți la atelierele organizate de asociație, găsiți programul aici. Atelierele sunt susținute de Oana Văideanu, alături de Diana Butnaru și Mihai Michituc.

 

Lasă un răspuns