De la un părinte pentru alți părinți

Am descoperit-o pe Oana Văideanu într-un moment când, deși citisem câteva cărți despre cum să vorbesc cu fetele mele despre contactul sexual iar acasă denumesc părțile corpului uman corect, clar, concis și specific, unde sunt localizate și la ce folosesc, nu mă vedeam deloc purtând discuții detaliate cu ele, pe acest subiect mai ales.

Am realizat, după ce copiii mei au fost la cursurile Oanei, că totul este atât de simplu, normal, fluid, deschis, încât chiar nu am de ce să îmi fac atâtea griji. Tot după cursurile Oanei am realizat că un copil nu are nevoie doar de informații despre contactul sexual și părțile corpului, ci are mare nevoie să știe terminologia din această arie, are nevoie să știe ce comportament nu este potrivit a fi făcut către ceilalți copii (ce e considerat agresiune sexuală, implicații juridice), ce pericole există și cum se numesc (boli), etc.

A găsit așa de bine cuvintele potrivite și atmosfera potrivită, încât fetele mele au căpătat liniștea și încrederea omului care știe despre ce este vorba și nu mai este nimic curios, nou, provocator, despre care poți face glume proaste sau îi tot deranjezi pe ceilalți cu întrebări sau gesturi nepotrivite ca să tot testezi să vezi ce și cum.
Cu drag și stimă pentru răbdarea și dedicarea pentru copii a Oanei, vă recomand să permiteți copiilor să afle informațiile de care au nevoie într-o maniera potrivita lor minunat.

Dacă timpul nu vă ajunge sau alegeți să petreceți o după-amiază de relaxare, (cu toții avem nevoie de ele), fără copii, aduceți-i la atelier, ne jucăm noi cu ei. Vă invit să vă înscrieți copilul la atelierele lunii octombrie

”Știința corpului” din 13.10 pentru copii de 7-9 ani, înscriere aici.

Găsiți detalii despre evenimente și poze de la ateliere pe pagina de Facebook Cursuri Pentru Viață, vă așteptăm cu drag!

Dacă v-am stârnit curiozitatea vă invit să descoperiți și să vă înscrieți la atelierele organizate de asociație, găsiți programul aici. Organizăm și programe personalizate pentru școli, pentru dezvoltarea abilităților copiilor, care includ inteligența emoțională, stima de sine, ce fac pe net și știința corpului. Contactați-ne pentru a afla ce nevoi aveți și a crea un program potrivit vârstei copiilor. Ne pot contacta părinți sau profesori, oricine e curios. 🙂

 

Lasă un răspuns