Eu mă folosesc de fiecare ocazie ca să îi mai atrag atenția lui Vlad despre aspecte la care el nu se gândește cu privire la prezența în social media. Vlad al meu are aproape 10 ani.
Una din pasiunile lui este să se joace cu kendama și ca toți cei ce sunt importanți în domeniu, are canalul său de Youtube și creează și postează filmulețe. Ba chiar am învățat și eu să fac trucuri cu kendama.
Cea mai ușoară metodă de conectare cu copiii este să intrăm în jocul lor.
Am și făcut un filmuleț împreună, e tare mândru de mine, că încerc și mai și reușesc să fac trucuri. De obicei mă roagă să îl ajut la filamre, lucru pe care îl fac cu plăcere, pentru că așa am ocazia să îi atrag atenția supra unor aspecte la care el de obicei nu se gândește.
- Ți se pare în ordine să vadă toată lumea dezordinea de la tine din cameră, lumea când se uită la un videoclip își face o părere despre tine și dup-aceea greu le-o mai schimbi.
- Vrei să te schimbi în ceva, blugi, sau rămâi în pijama? Crezi că peste 20 de ani vei vrea să te vadă iubita ta așa? (Aici proteste masive și ”îîîî nu voi avea niciodată iubită!”)
- Vorbește corect, în funcție de felul în care te arăți în clip așa vor fi și cei care te urmăresc. Tu vrei să ai oameni deștepți în jurul tău, nu-i așa? ”Nici nu-mi pasă”, vine răspunsul. Nu-l consider obraznic, ba chiar mă amuz. Știu că îi pasă.
- Te-ai gândit la ce vrei să spui, ai un mesaj pentru followerii tăi? La ce îi ajută, ce vrei tu să filmezi? Aici tot timpul mă aleg cu un ”Hai mai lasă-mă”, însă sunt sigură că rămâne undeva acolo, am văzut din felul în care construiește în continuare scenariul.
- Începe și tu cu un salut sau ceva și la sfârșit la revedere și like and share sau cum zic băieții ăia la care te uiți toată ziua, zic eu. Și iar mă aleg cu un ”Maaaami, tu doar filmezi, nu mă mai cicăli”. Sunt atentă să nu întrec limita, că altfel nu mă mai cheamă să îl ajut și ratez oportunitatea de a-l îndruma.
Clic pe link pentru a descărca Programul cursuripentruviata.ro pentru saptamana de școală altfel 2018
Cam astea ar fi cele mai importante mesaje legate de Youtube, pe care le tot repet la fiecare filmare, pe scurt:
- Ce imagine afișezi? Cum te arăți publicului?
- Vei fi ok cu imaginea asta despre tine când vei fi mare?
- Promovează cultura vorbind corect, vei atrage un public asemeni ție.
- Educă-ți publicul, adu un beneficiu pentru ei prin ceea ce transmiți.
- Folosește formulă de salut și încheiere, pentru a comunica clar ce dorești de la vizitatori.
Eu am ales să îi dau voie să posteze. Am agreat cu el că îmi arată înainte ce postează. Prefer să parcurgem acest drum acum împreună, când am posibilitatea să îl ghidez și direcționez, decât să facă el pe ascuns, mai târziu când va fi mai mare și nu mă va mai invita să îl susțin.
Clic pe link pentru a afla cum puteți să vă susțineți copiii mai bine cu privire la prezența lor în mediile sociale:
5 lucruri de care să ții cont pentru o igienă a rețelelor sociale sănătoasă
3 idei pentru a folosi tableta în scop educativ
Am șters mesajul, gata, nu mă prinde mama!
Vă lipsește timpul să vă documentați și să vorbiți toate aceste lucruri cu copilul? Sâmbătă pe 24 februarie va avea loc atelierul cu tema Ce fac pe net? adresat copiilor cu vârste cuprinse între 9-12 ani. Înscrieți-l și va explora alături de alți copii riscurile și oportunitățile prezenței online.
Pentru ateliere personalizate de creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților soft, așa de necesare pentru viață sau sport, vă rugăm să ne contactați la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511, ne bucurăm de cererile și sugestiile voastre.