Șapte întrebări (și răspunsuri) despre știința corpului

La începutul fiecărui atelier îi întreb pe copii dacă știu de ce sunt prezenți și care este subiectul. Pe urmă discutăm de ce cred ei că este important să știe aceste informații. Mai departe le împart bilețele pentru a scrie, confidențial, întrebările la care ei doresc să afle răspunsul până la sfârșitul atelierului. În timp ce le împart bilețele, le amintesc că toate întrebările sunt bune și că pot să fie curioși. Le mai aduc aminte că e un subiect mai sensibil și emoțional și de aceea îi rog să nu râdă unii de alții sau să facă comentarii nepotrivite.

Întrebările de mai jos sunt scrise exact așa cum au venit de la copii în cadrul atelierelor.

Vă recomandăm să vă înscrieți copilul în Tabăra de vară la munte ”Am încredere în mine”

Cum se fac bebeii? Bebelușii sunt concepuți de obicei prin unirea spermatozoidului de la bărbat cu ovulul de la femeie, printr-un act sexual sau alte metode.

IMG 9471

Doare când faci copii? Actul sexual poate fi foarte plăcut atunci când are loc între doi parteneri care se iubesc și se respectă.

Trebuie să fim dezbrăcați când facem copii? Nu neapărat.

Citiți și: Pubertatea la fete sau Pubertatea la băieți

Sexul se face la spital? Actul sexual poate avea loc în orice spațiu în care partenerii sunt singuri, se simt confortabil și nu pot fi deranjați. De obicei are loc în pat.

Ce pași trebuie să urmăm dacă vrem să iasă un anumit copil (fată, băiat sau gemeni)? Prin actul sexual nu se poate controla dacă copilul va fi băiat sau fată sau dacă vor fi gemeni.

IMG 9468

Cum se simte sexul? Actul sexual este o modalitate prin care partenerii își exprimă dragostea și afecțiunea unul față de celălalt. În acest caz poate fi foarte plăcut.

Pe unde ies copiii din burtă? Copiii cresc într-un săculeț doar al lor numit uter, nu în burtă. Uterul îl au doar femeile. Acolo sunt protejați și hrăniți corespunzător cu ajutorul cordonului cu care sunt legați de mamă. După nouă luni de când au fost concepuți, ies printr vagin. Nașterea poate fi comparată cu prima coborâre pe toboganul cu apă (idee preluată de la Saleema Noon).

De ce sexul e scârbos? Actul sexual este scârbos pentru copiii de vârsta voastră, (8-12 ani), deoarece corpul vostru nu este pregătit nici fizic nici emoțional pentru reproducere. Natura a lăsat copiii să simtă așa față de actul sexual, pentru a preveni practicarea lui fără a fi pregătiți.

Vă recomandăm:

26.05 Știința corpului. Copii 7-9 ani, preț 80 de lei de copil, dacă înscrii doi copii sau mai mulți, prețul va fi 65 de lei de copil; ora 17:00-20:00.  Înscrie-te acum la 0729039511 sau coaching@oanavaideanu.com, locuri limitate.

27.05 Cum să vorbesc în fața clasei? Copii 7-9 ani, preț 80 de lei de copil, dacă înscrii doi copii sau mai mulți, prețul va fi 65 de lei de copil; ora 17:00-20:00.  Înscrie-te acum la 0729039511 sau coaching@oanavaideanu.com, locuri limitate.

Lasă un răspuns