Zăpă Petrecerea Itsy Bitsy

Cine se bucură că începe școala?  La capitolul acesta cred că bifăm doar noi, părinții, pentru că ne căpătăm din nou rutina și orele de liniște când copiii au o activitate planificată și ghidată. Nu mai trebuie să ne gândim cum să le mai organizăm timpul, că stau prea mult la calculator sau că se plictisesc și le e dor de prietenii lor.

Mulți adulți încearcă să se conecteze, sau mai degrabă deconecteze fără să își dea seama, cu copiii întrebându-i câte ceva despre școală:

Ce-ai mai făcut la școală?

Te bucuri că începe școala?

Ai avut teme pe vacanță?

Orice copil răspunde cu jumătate de gură și un ”mai lasă-mă în pace cu asta” în gând. Dacă vreți să vă conectați cu un copil, observați înainte un pic ce face, ce îl interesează și discutați despre unul dintre acele subiecte.

Cum putem să ne conectăm cu copilul la sfârșit de vacanță și început de școală? Am scris câteva idei despre ce fac eu cu Vlad aici: 5 lucruri de făcut pentru începutul de an școlar

Când Itsy Bitsy ne-a invitat să ne jucăm alături de ei la Zăpă Petrecerea Itsy Bitsy am fost super fericiți că avem oportunitatea  să oferim părinților și copiilor un moment de conectare prin joacă, prin care ne luăm la revedere de la vacanță și sărbătorim începutul de an școlar. Urmăriți pe Facebook surprizele pregătite pentru Ultima petrecere din vacanță!

Vă așteptăm pe 8.09 de la 10:00 dimineața, pe aleile din parcul Lumea Copiilor până la ora 20:00 pentru ateliere gratuite și distracție garantată.

Ce vă propunem? Oportunitatea de a vă juca și conecta cu copilul, pregătindu-vă în același timp pentru începutul de școală cu emoțiile lui, parcurgând împreună un circuit.

1. Copilul îl va ghida pe părinte cu mâna sau cu vocea în funcție de vârstă spre un punct stabilit.
2. Copilul va mima o emoție trăită în vacanță pe care părintele trebuie să o ghicească.
3. Părintele și copilul vor sări șotron legați unul de  altul.
4. Fiecare alege o emoție de la început de școală și povestește o situație când a trăit acea emoție.
6. Copilul și părintele vor duce lipiți unul de altul o minge pe o anumită distanță fără să o scape.
7. Răspund la trei întrebări fiecare. (În funcție de vârstă) despre emoții și conectare. Care este jocul tău preferat? Ce activitate petrecută împreună ți-a plăcut cel mai mult? Care este cea mai mare dorință a ta?
Sună bine? Când i-am povestit lui Vlad ce vrem să facem a fost super încântat și a zis că vine negreșit cu tatăl lui să participe la activități. Vă așteptăm cu mult drag și bucurie de a vă susține în dezvoltarea relației cu cel mic. Înscrie-te pe formularul de participare pentru a avea prioritate la joacă!
În luna septembrie organizăm ateliere pentru părinți și copii care să vă ajute să vă regăsiți ritmul interior și o nouă rutină la începutul anului școlar și al toamnei. Clic pe Ateliere pentru copii din luna septembrie pentru program și înscriere, vă așteptăm cu povești ce vă vor inspira și energie molipsitoare!

Lasă un răspuns