3 jocuri cu emoții pentru copii de la 4 ani în sus

Vine sezonul de iarnă și avem nevoie de idei de activități de făcut cu copiii în casă. Am ales trei jocuri cu emoții pe care vreau să le împărtășesc cu voi, pentru că mi se par foarte amuzante, pentru adulți și copii. Ne conectează, pot genera discuții prin care să ne cunoaștem mai bine  și rămân și niște amintiri frumoase.

 

  1. Robotul cu emoții – activitate de decupat, colorat, lipit pentru copii de 4-8 ani  (copiii de 10-12 ani încep să nu mai accepte aceste activități)

Robotul pentru decupat și colorat îmbină jocul de recunoaștere al emoțiilor cu îndemânarea și creativitatea. Propunerea mea este să fie o activitate părinte copil, ghidată de copil. El hotărăște cu ce culori faceți, desenează fețele etc.

Atenție, scopul dvs, al părintelui nu este să îl corectați la desen sau să faceți un decupaj sau desen perfect ci să participați împreună cu copilul la o activitate care să îi facă și să vă facă plăcere. Luați-vă timp suficient, asigurați-vă că aveți toate cele necesare și bucurați-vă de o după-amiază creativă.

De pe link puteți descărca gratuit și printa materialele – Robotul cu emoții

 

  1. Exprimă emoția – activitate de mișcare pentru toată familia recomandată de la 4 ani în sus

Distracție garantată pentru toată familia. În funcție de vârsta participanților se alege un număr de emoții. Emoțiile le puteți printa de pe linkul de mai jos sau le puteți desena împreună cu copiii, la fel și felul în care alegeți să le exprimați. Puteți folosi fețele unui zar sau pur și simplu o persoană să aleagă emoția.

Toată lumea se mișcă liber prin cameră iar când o anume emoție este aleasă toți trebuie să mimeze acea emoție așa cum s-a agreat, De exemplu pentru furios, bat din picior; la plictisit mă tăvălesc pe jos, la îndrăgostit visez cu ochii deschiși etc.

De pe link puteți descărca gratuit idei pentru emoții și felul în care le puteți exprima – Exprimă emoția

 

  1. Albumul cu emoții – activitate creativă pentru copii de la 6 ani în sus.

Alegeți împreună cu copilul o paletă de emoții cu care vreți să vă jucați. Împreună sau separat, cum vă doriți, mimați pe rând emoțiile și în același timp pozați postura. O poză cu trist, vesel, plictisit etc. Puteți să le printați și să faceți un album sau le puteți folosi ca joc de asociere a emoțiilor cu fața. Astfel vă veți cunoaște copilul mai bine și el pe voi.

Dacă copilul e mai mare puteți discuta cum vreți să interacționați unul cu altul dacă observați acea emoție. De ex. Îl întreb pe Vlad, cum ai vrea să mă port cu tine când observ că ești frustrat? Să opresc discuția, să-ți atrag atenția că te simți așa, să te iau în brațe?

Pe link găsiți idei despre cum puteți desfășura această activitate – Albumul cu emoții

Dacă timpul nu vă ajunge sau alegeți să petreceți o după-amiază de relaxare, (cu toții avem nevoie de ele), fără copii, aduceți-i la atelier, ne jucăm noi cu ei. Vă invit să vă înscrieți copilul la atelierele lunii octombrie

Am curaj să vorbesc în fața clasei” pentru copii de 7-9 ani din 6.10 înscriere aici,

Încerc, greșesc și merg mai departe” pentru copii de 9-12 ani din 7.10 și, înscriere aici. și

”Știința corpului” din 13.10 pentru copii de 7-9 ani, înscriere aici.

Găsiți detalii despre evenimente și poze de la ateliere pe pagina de Facebook Cursuri Pentru Viață, vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un răspuns