Ce ai făcut în weekend? Nimic

De multe ori când auzim întrebarea asta, parcă ne rușinăm să răspundem dacă am stat acasă și ne-am jucat cu copiii sau ne-am uitat la televizor sau am pregătit ceva de mâncare. Nu este ceva notabil, e nimic. M-am surprins de multe ori încercând să găsesc ceva ce cred că cel din fața mea vrea să audă când mi-a pus întrebarea.

Deși îmi place să fac mișcare, să ies cu prietenii sau să merg pe munte mă bucur și de acele weekenduri când nu facem nimic. Ne trezim fără grabă, mâncăm, ies cu cățelul afară și după-aceea stau două ore să citesc în curte. Poate chiar dorm de după-amiază. E așa de bine, mai ales în soarele de toamnă.

Ne-am făcut obiceiul de a ne umple cu ceva fiecare clipă liberă, totul este planificat și dacă ceva se eliberează, căutăm frenetic să ocupăm timpul cu altceva.

Pierd vremea îmi spuneam și eu, la fel îi spuneam și lui Vlad ”ce faci, pierzi vremea”. Între timp am învățat să răspund la chemarea lui de conectare și liniște, să îmi dau seama că putem să abținem mult mai multe lucruri într-o zi fără stres și presiunea de a le obține. N-aș putea să spun când s-a întâmplat schimbarea asta.

Am învățat să apreciez clipele de liniște și Vlad m-a învățat în parte acest lucru. Dimineața când eu tot timpul eram stresată să ajung la timp ori la serviciu ori el la școală nu exista să nu ne certăm și să plecăm amândoi supărați. Acum ies cu câinele, mătur, pregătesc de mâncare, fac sandvișul pentru școală și îmi beau liniștită cafeaua cu Vlad și Ari pe canapea, bucurându-mă de timpul nostru de conectare (între 5-10 minute de obicei, nu mai mult) .

Vlad pleacă cu paharul de atenție și afecțiune plin  la școală, având astfel resursele necesare să asculte și să se concentreze. Eu sunt liniștită și pot să mă așez la laptop.

Ce am făcut? Nimic. Cât de mult însă valorează nimicul acesta pentru starea noastră generală de bine? Foarte mult.

Dacă timpul nu vă ajunge sau alegeți să petreceți o după-amiază de relaxare, (cu toții avem nevoie de ele), fără copii, aduceți-i la atelier, ne jucăm noi cu ei. Vă invit să vă înscrieți copilul la atelierele lunii octombrie

”Știința corpului” din 13.10 pentru copii de 7-9 ani, înscriere aici.

Găsiți detalii despre evenimente și poze de la ateliere pe pagina de Facebook Cursuri Pentru Viață, vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un răspuns