Intră în lumea copilului adolescent

Mă uit la trailerul de la Venom, un Spiderman negru, îl știu de la desenele la care se uita Vlad când era mai mic. Mă gândesc să îi fac o surpriză și să mergem. (educație socio-emoțională) M-a tot bătut la cap să mă uit la trailer și eu am amânat.

Când îl iau de la școală îi propun planul meu. Vlad e mega fericit și abia așteaptă, char negociem că eu plătesc biletele la film și el face cinste cu popcornul.(educație financiară).

Filmul este îngrozitor, chiar dacă are rating șapte și ceva pe IMDb. La un sfert din film nu m-am uitat, am stat cu mâna la ochi. Vlad însă a fost încântat. ”Abia aștept să fiu spoiler la școală, ce fain că am venit. E cel mai tare film pe care l-am văzut vreodată. Ai văzut scena aia când i-a mâncat capul?” Nu, nu am văzut-o. Eram cu mâinile la ochi pentru că era dezgustător. ”Da, probabil e ceva ce le place băieților mai mult” concluzionează el râzând de mine. (educație socio-emoțională)

După film ne oprim la Cărturești, cum facem de obicei. Ne uităm la cărțile de copii și găsim una cu care ne amuzăm amândoi ”Tot ce știu eu despre caca,” pe care o cumpărăm cadou pentru prietenul lui a cărui zi de naștere e în weekend. (valori – nu totul se măsoară în bani)

Eu mai stau să mă uit la cărți și Vlad explorează magazinul. Deodată vine la mine: ”Mami, mami, dă-mi telefonul să fac o poză cu un vloger, e un vloger de 100k în magazin.” Mă duc după el curioasă să văd vlogerul și să fac poză.

Ajungem lângă el și ca în ”Cartea junglei”când întreabă cine se oferă voluntar,, mă uit după Vlad și el e trei pași mai în spate. Vlogerul e un tânăr deschis, care se întoarce spre noi și cum timidă nu am fost niciodată, zâmbesc, dau mâna cu el, mă prezint și zic ”Vlad zice că ești un vloger super tare. Poate să facă o poză cu tine?” (educație socio-emoțională)

Ilie super prietenos zice că da. Las poza aici să-l vedeți și voi. Pentru că am parcurs același drum prin magazin spre casă, i-a făcut lui Vlad cadou o cutie de Jelly Beans, a mai făcut o poză cu el și l-a întrebat dacă e ok să-l pună în vlog. Vlad era să leșine de fericire. A ajuns acasă, a văzut că de fapt Ilie’s Vlog are 1300k urmăritori și-a sunat toți prietenii și le-a povestit. Culmea (așa mi se părea mie) toți îl știau și erau ”Oaaau, super tare!”

Mulțumesc lui Ilie pe această cale că i-a oferit lui Vlad o experiență unică. <3 <3 <3

A fost o după-amiază tare faină, de timp pierdut (citește tot articolul), ar zice multă lume. Să vă spun cum văd eu lucrurile.

Ce a învățat Vlad după-amiaza asta:

  • Persoanelor dragi le faci surprize și faci împreună cu ele și lucruri care ție nu îți plac așa de mult.

  • Educație financiară, am negociat contribuția fiecăruia dintre noi la distracție, astfel și-a asumat și el experiența.

  • Cum alegem cărțile la librărie? Sunt convinsă că mersul constant la librărie și timpul petrecut acolo printre cărți încurajează îndeletnicirea cu cititul.

  • Când facem un cadou poate să fie ceva amuzant, spiritual, achiziționat sau creat cu drag, nu trebuie să fie neapărat cu o valoare mare în bani.

  • Cum abordăm o persoană pe care nu o cunoaștem și că putem să o facem fără vreun fel de reținere (Saluți, te prezinți, zâmbești, spui ce vrei).

Dacă timpul nu vă ajunge sau alegeți să petreceți o după-amiază de relaxare, (cu toții avem nevoie de ele), fără copii, aduceți-i la atelier, ne jucăm noi cu ei. Vă invit să vă înscrieți copilul la atelierele lunii octombrie

”Știința corpului” din 13.10 pentru copii de 7-9 ani, înscriere aici.

Găsiți detalii despre evenimente și poze de la ateliere pe pagina de Facebook Cursuri Pentru Viață, vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns