Toată lumea iubește jocurile, mai ales când e rost și de mișcare. Ele pot fi jucate de adulți sau copii, acasă, la școală, la petreceri, la teambuilding-uri, la ședințe, în concediu, oriunde aveți nevoie de niște destindere organizată. Iată trei jocuri testate de noi cu copii de 9-12 ani, un segment mai greu de satisfăcut în materie de jocuri.
Privește-mă și mori artistic
Toți copiii stau în cerc.
Unul numără 1,2,3 și când spune ”privește” fiecare trebuie să se uite la o altă persoană din grup. Dacă persoana la care te uiți se uită în altă parte, ești în ”siguranță”. Dacă persoana la care te uiți, se uită și ea la tine, trebuie să ”muriți” amândoi căzând pe jos cât mai dramatic cu putință. Cei ce au murit rămân pe jos și jocul continuă până toate persoanele ajung pe jos.
Citește și 5 jocuri pentru a exersa vorbitul în public
Bombă și scut
Poate fi joc de încălzire sau de dezmorțire
Copiii stau toți într-un cerc. fiecare copil își alege o persoană care să fie ”bomba” și una care să reprezinte ”scutul”, fără să spună nimănui pe cine a ales. Când spui ”start” copiii trebuie să se plimbe prin încăpere astfel încât persoana aleasă drept ”scut să se afle tot timpul între bombă și el/ea. Când spui schimbă, se va schimba rolul ”bombei” cu al ”scutului” între ele.
Pentru o notă de distracție, dacă scutul nu se află între bombă și copil, copilul poate cădea jos, în explozie.
Citește și 3 jocuri cu emoții pentru copii de la 4 ani în sus
Dă mai departe
Poate fi un joc de încălzire sau dezmorțire între activități
Copii se plimbă liber prin spațiu de activități. Le vei spune copiilor că vor mima că pasează câte un obiect de la unul la altul, în timp ce se mișcă prin cameră. Ca să transmită obiectul este necesar să facă contact vizual cu persoana către care transmite (să se uite în ochii lui).
Începe prin a te uita la unul dintre participanți și aruncă către el o stea ninja. Îți recomandăm să scoți și un sunet în timp ce faci asta. Steaua se pasează de la participant la participant, până ajunge înapoi la cel ce a început.
Următorul obiect poate fi un pui de pisicuță.
Al treilea un cub de gheață.
Puteți chiar să-i invitați pe participanți să inventeze obiectele care să fie transmise de la unul la altul.
Fiți flexibili cu jocurile, scopul este să se simtă toți bine, nu să fie jucate ”corect”.
Citește și trei jocuri pentru a crește stima de sine a copiilor
Vă invit să verificați programul atelierelor lunii noiembrie și tabăra din decembrie și să vă înscrieți copiii la joacă:
”Ce fac pe net” pentru copii de 9-12 ani din 10.11 înscriere aici
”Ce înseamnă prietenia” pentru copii de 9-12 ani din 24.10, înscriere aici.
”Tabără de iarnă la schi”, pentru copii de 7-12 ani 16-22.12, citiți mai multe aici.