Ce să-i dai cuiva care are tot?

Lui Vlad nu îi place așa de mult să citească singur. De fapt nu prea face în general activități singur, e o persoană socială și sociabilă. Așa că îi citesc. Când era mic citeam povești cu multe poze. Acum citim romane împreună. Râdem,  îi explic cuvinte, discutăm diferite situații. Mă bucur că încă vrea să îi citesc, așa am oportunitatea să văd cum gândește și să îl provoc pe diferite subiecte.

La școală avem o comunitate cu valori apropiate și mulți copii citesc în pauze. Așa că a început și Vlad să își ia cărți la școală. Așa că în ultima vreme el citește cartea lui și împreună altă carte, a noastră. Și așa am primit confirmarea că alegerea pe care am făcut-o de a nu-l obliga să citească un număr de pagini pe zi a fost ok. Poate să vină și de la sine dorința de a citi. Fiecare își găsește motivația proprie.

Unele cărți le recitim, altele stau singure în bibliotecă. Eu cred că cărțile ne găsesc la momentul potrivit, când avem nevoie de ele și că rolul lor e să călătorească. Așa că le-am însoțit azi pe ale noastre la Cava, unde s-au întâlnit cu altele, pentru a pleca împreună în călătorie. Să cunoască alți copii și să bucure mai multe suflete.

Vă invit să conduceți și voi cărțile și jocurile care v-au bucurat inima către punctul de unde pleacă în călătorie, ca să întâlnească alți copii. Adică dacă le-ați citit și acum nu vă mai trebuie și sunt încă noi și bune de citit, donați-le să ajutăm și copiii mai puțin norocoși sa ajungă la ele.

Grădinițele Butterfly, CAVA Bistronomie si Asociatia KinetoBebe, alături de Itsy Bitsy FM, lansează campania Dăruim o lume de basm prin care vor fi adunate cărți și jocuri în stare bună, cu care vor fi dotate biblioteci din școli, grădinițe sau spitale din București și împrejurimi.

Campania începe acum de Crăciun, în spiritul de generozitate al sărbătorilor, dar va continua tot anul 2019, pentru că ne dorim să dotam cât mai multe biblioteci, ajutând copii mai puțin norocoși să se bucure de o lume de basm, oricând au nevoie.

Fiecare carte dăruită este așteptată cu drag la unul dintre cele 7 puncte de colectare a donațiilor. Pot fi donate și jocuri sau jucării în stare bună. Fiecare bibliotecă va fi aranjată de o parte dintre copiii care au donat și gândurile bune de la cei care primesc aceste daruri vor fi comunicate pe canalele online ale organizatorilor, pentru a încălzi sufletele unui număr cât mai mare de oameni.

Adresele din București, unde pot fi aduse sau trimise donațiile sunt:

  1. Grădinița Butterfly Aviației Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector
  2. Gradinița Butterfly Băneasa Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologică)
  3. Gradinița Butterfly Cosmopolis Str. Lacului, vila 8F, Ștefăneștii de Jos, Ilfov
  4. CAVA Bistronomie Calea Floreasca 91-111, Sector 2
  5. Centrul KinetoBebe Moșilor Calea Moșilor nr. 158, Sector 2
  6. Centrul KinetoBebe Nord Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  7. Centrul KinetoBebe Sud Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

Mulțumesc că ați citit până la capăt și vă doresc să simțiți bucuria de a dărui, așa cum ne învață Elsa în cartea Bunica mi-a zis să-ți spun că îi pare rău de Fredrick Backman, pe care o citesc acum cu Vlad:

”…dar chestia e că în Miamas nimeni nu primește cadouri când e ziua lui de naștere. Ci le dă. De preferat, dai de prin casă lucruri la care ții foarte mult, unor persoane la care ții încă și mai mult. De aceea, în Miamas, lumea așteaptă cu nerăbdare zilele de naștere și, de acolo, expresia ”Ce să primești de la cineva care are tot?” Bine-nțeles, asta s-a scris cândva în vreun basm pe care enfanții l-au dus în lumea reală și acolo s-a interpretat invers: ”Ce să-i dai cuiva care are tot?” Dar ce să te aștepți de la o grămadă de capseci?…”

Pentru programe personalizate de creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților socio emoționale ale copiilor, vă rugăm să ne contactați la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511, ne bucurăm de cererile și sugestiile voastre. Oferim programe pentru afterschool-uri și grădinițe sau săptămâna de școală altfel pe tema inteligenței emoționale, stimei de sineoportunităților online și educației sexuale.

Lasă un răspuns