Ce ne jucăm în zăpadă? – călătorie la munte cu Vlad, partea a treia

Când suntem sus la cabană unde e multă zăpadă, interesul pentru stat în casă, mâncare, internet se estompează. Indiferent de gradul de oboseală ne împachetăm și ieșim afară la zăpadă.

Copiii, chiar dacă sunt unul sau mai mulți își găsesc singuri de joacă dacă sunt un pic încurajați în direcția respectivă. Scopul când ești la zăpadă este să te tăvălești în zăpadă, să stai mai mult pe jos decât în picioare, să simți zăpada, să te bucuri de steluțe, să o guști din când în când.

Țineți minte să le dați echipament corespunzător, mănuși călduroase care să nu se ude, pantaloni impermeabili, ghete înalte ca să nu intre zăpada, să nici nu fiți nevoiți să strigați după ei ”Nu te mai tăvăli” sau ”Uite ești plin de zăpadă, o să răcești”. Nu îi îmbrăcați prea gros, că ei se mișcă mult  și aveți încredere că vor cere ei să intre înăuntru când și-au consumat resursele. La munte, la zăpadă, nu răcește nici un copil, sunt fem convinsă de asta.

 

Citește și Mami, e ok să-ți fie frică – Călătorie la munte cu Vlad, partea întâi sau Nu mai pot, hai să ne întoarcem – călătorie la munte cu Vlad, partea a doua

Ce se joacă Vlad cu prietenul lui sus în zăpada mare?

Săritura în zăpadă, ca la piscină. sari peste cap sau la sincron, vezi cine sare mai departe sau cine face urme mai adânci. După ce aterizezi și te ridici te simți ca un gândac aterizat pe spate, te zbați și te răsucești. Asta e partea cea mai tare.

trei in zapada
Sincron, foto Teo Paraschiveanu

 

În maldărele mari de zăpadă dată la o parte, săpăm un iglu. Aici e nevoie de răbdare și perseverență și un pic de ajutor de la adulți însă se poate. Cel mai mult sau bucurat câinii de el, însă și Vlad a luat boxa înăuntru și am ascultat cu prietenul lui mai mare muzică de ”adolescenți”.

Iglu

 

Pe ziuă ne suim spre acoperiș ca să rupem din țurțurii mari și strălucitori. După ce vedem ce gust au ne apucăm să jucăm obligatea cu țurțurii la țintă, vedem care nimerește stâlpul de la indicatorul pentru drumeții.

obligatea
Turțutii și stâlpul, foto Teo Paraschiveanu

 

Brazii acoperiți de zăpadă deasupra și în jur oferă locul potrivit pentru misiunile de salvare. Vlad înoată prin zăpadă până la baza bradului, îl scutură un pic să vadă dacă bradul îl primește și dacă se scutură înseamnă că da. Se bagă cu prietenul lui în gaura de sub brad, după care își scutură toată zăpada în cap. Pe urmă se luptă să iasă din zăpada mare de sub brad, ajutându-se unul pe altul și strigând în gura mare după părinți.

IMG 1834
Misiunea de salvare

 

De fiecare dată când trag de Vlad să iasă afară la zăpadă și el nu prea are chef, după aceea îmi spune:

-Mulțumesc mami că ai insistat, e super fain!

Beneficiile jocului în zăpadă?

  • Crește imunitatea organismului
  • Relaxează mintea și corpul, dezvoltă motricitatea, echilibrul și antrenează imaginația, crește încrederea în sine și în corp
  • Antrenează simțurile
  • Îmbunătățește capacitatea de socializare
  • Multă bunădispoziție și amuzament

Pentru programe personalizate de creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților socio emoționale ale copiilor, vă rugăm să ne contactați la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511, ne bucurăm de cererile și sugestiile voastre. Organizăm tabere și oferim programe pentru afterschool-uri și grădinițe sau săptămâna de școală altfel pe tema inteligenței emoționale, stimei de sineoportunităților online și educației sexuale.

 

 

Lasă un răspuns