Limite și consimțământ
-Ți s-a întâmplat ca persoana de care îți palce să zică da (tu ai fost super încântat) și după aceea imediat să se răzgândească? Cum ai reacționat? Cum te-ai simțit?
Ce înseamnă iubirea
-Când spui că o iubești, ce vrei să spui, ce îți place la el?
-Vrei să îi spui că îți place de el? De ce?
Comunicare
http://https://youtu.be/AEgf9qZm0mw
Câteva sugestii pentru acest nou capitol în viețile părinților și ale copiilor:
💕 Ai încredere că copilul oricât de mic, poate simți afecțiune față de o persoană, validează acest sentiment și reflectă-l: ”Îți place mult de băiatul cel nou de la tine din clasă?”
💕 Să tachinezi copilul pe tema iubirii sau a relațiilor intime, poate transmite anumite mesaje greșite despre relații și mai mult, tachinarea și glumele îl vor face să se îndepărteze de tine și să evite subiectul. Încercă să pui bazele unei relații bazate pe valori pozitive, întrebând ”ce îți place la ea”, fără să încurajezi prejudecățile cu întrebări, cum ar fi ”e drăguță?”.
Citește și Cum dăm feedback copiilor, trei idei pentru părinți și educatori
💕Când sentimentul nu e împărtășit și persoana de care e îndrăgostit refuză să se joace cu copilul sau îi spune lucruri neplăcute, e momentul pentru a pune bazele gestionării emoțiilor cauzate de o despărțire. Fraze de genul ”lasă că trece” nu sunt potrivite. Întrebați-l ce simte și validați-i sentimentele ”e greu să auzi că te-a făcut prost și ți-a scos limba, ai fi vrut să se joace cu tine.”