Stima de sine se construiește cu dragoste și timp

Sâmbătă am participat alături de oameni cu suflet mare la cea de-a XI -a ediție a crosului Campionii Sănătății organizat de asociaţia Emovere.  Crosul încurajează părintele și copilul să alerge împreună legaţi de mână, învăţând să colaboreze, să fie atenţi la ritmul partenerului de echipă.

IMG 2885 e1555966177976

Deşi sportul în general stimulează concurenţa, conceptul deosebit al acestui eveniment promovează încă din anul 2010 relaţia apropiată copil – părinte, alături de tot ce înseamnă o viaţă sănătoasă pentru un copil: timp de calitate în familie, sport în aer liber şi alimentaţie sănătoasă, cu legume şi fructe.

Rolul nostru a fost să invităm părinții și copiii care deja au terminat proba, la joacă în aer liber, până la premiere. Ce ne-am gândit?

DOSV0730

Le-am propus în continuare să aleagă între doua activități de colaborare părinte-copil, una mai creativă și cealaltă de abilități motrice, după cum urmează:

  • Să scrie patru versuri care să conțină cuvintele: mișcare, fericit, sănătos și am încredere în mine
  • Să transporte o minge pe o distanță de 10 metri fără mâini.

Părinții și copiii au participat cu entuziasm și noi i-am ghidat cu bucurie pe parcursul activităților, discutând despre importanța timpului de calitate petrecut împreună, în care copilul are posibilitatea să ghideze joaca. Iată ce a ieșit:

Azi e sâmbătă și soare

Și-am venit să fac mișcare.

Am încredere în mine,

Că sunt sănătos și bine    

IMG 2891 e1555966243392

Am încredere în mine,

Sunt sănătos și mă simt bine,

Fac  mișcare fiindcă sunt iubit

Și sunt foarte fericit.

Am încredere în mine

Când tati e cu mine.

Fericit și sănătos,

După mișcare am mâncat un măr gustos.

E greu să fii părinte, să te împarți între toate cele necesare traiului zilnic, copil, timp pentru tine, educație și altele. La toți ne iese când mai bine când mai puțin bine. Vreau doar să spun că e în ordine să te simți copleșit câteodată și să ceri ajutor, tuturor ni se întâmplă.

IMG 2926

Crosul a fost organizat în beneficiul MagiCAMP, cu ajutorul asociaţiei Kineto Bebe, Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, asociația Elite Running, asociația Ro Club Maraton, partener principal: Decathlon România, sponsori: Bonduelle, Aqua Carpatica, partener media principal: Itsy Bitsy FM.

Vezi aici ce ateliere oferim copiilor și contactează-ne să povestim! 🙂

Lasă un răspuns