Asociația Happy Moms lansează pe data de 6 iunie, ora 17.30, la Diverta Lipscani, cartea „Aventurile lui Mimi – educație financiară pentru întreaga familie”. La Brașov lansarea a avut loc în luna aprilie, iar până în prezent au fost vândute deja peste 300 de exemplare.
Cartea este pilonul unui program denumit Business Kid, derulat pro bono de Asociația Happy Moms în școlile din Brasov, București, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Sibiu, pentru 1.000 de copii cu vârsta între 7 și 11 ani. Programul se derulează în două etape: o piesa de teatru susținută în școli de către trupe locale de teatru de copii și, ulterior, ateliere pe baza exercițiilor practice, ancorate în realitatea copiilor, din cartea Aventurile lui Mimi.
Programul Business Kid a debutat în Brașov pe data de 24 mai 2019, la Școala Gimnazială nr. 3, în prezența a 270 de copii, cu premiera piesei Mimi și afacerile, al cărei scenariu a fost adaptat după una dintre poveștile din carte. Este un proiect gândit timp de 3 ani de către președinta asociației, Lect. Dr. Ec. Dana Lupșa, și care a prins viață în sfârșit.
Mai multe detalii despre proiect și cum puteți să vă înscrieți pe Educație antreprenorială și financiară gratuită pentru copiii de 7-11 ani
Proiectul are ca scop familiarizarea într-o manieră prietenoasă, prin artă şi poveste, a copiilor cu vârsta între 7 și 11 ani, cu noțiuni precum cheltuieli, venituri, nevoi, dorințe, buget, donații. Proiectul s-a derulat în varianta pilot acum 3 ani în Brașov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Business Kid a vizat ateliere derulate în școli și spații neconvenționale pe teme de educație financiară pentru 100 copii din Braşov ȋn anul 2016 şi pentru 25 copii din Cluj ȋn anul 2018.
Asociația Happy Moms are ca scop dezvoltarea personală şi profesională a mamelor și familiei în general, prin crearea unor comunități de mame antreprenoare din pasiune care susțin educația financiară a copiilor și tinerilor. Asociația funcționează în 6 orașe din Romania și derulează trei proiecte centrate pe educaţie financiară și antreprenorială pentru copii și tineri, dintre care unul de factură socială, pentru copii cu rezultate bune la învățătură dar care provin din medii defavorizate.