3 Jocuri pentru a cultiva răbdarea copilului de 3-5 ani

Am tot discutat cu părinți care spun că copilul nu are răbdare, așa că am decis să propun trei jocuri care pot fi jucate în doi sau mai mulți, acasă sau în mașină. Jocurile au ca scop cultivarea atenției și a abilității de a asculta, cultivarea răbdării, cultivarea spontaneității și a creativității

Voi presupune că se joacă tata cu copilul, pentru ușurința exemplificării. 🙂

1. Copilul închide ochii și ascultă cu atenție. Tata face un zgomot cu un obiect, cum ar fi: deschide sau închide geamul, dă drumul la o carte pe jos, trage un scaun etc. Copilul deschide ochii și trebuie să ghicească de unde provine zgomotul. Pe urmă tatăl închide ochii și copilul face un zgomot.

Citește și 3 jocuri cu emoții pentru copii de la 4 ani în sus

2. Tatăl alege cinci obiecte de dimensiuni mici, pe care le pune într-o sacoșă mată (să nu se poată vedea ce este înăuntru). Pot fi și legume sau fructe, depinde de vârsta copilului cât de greu vrei să faci jocul. Copilul trebuie să bage mâna în sacoșă, să pipăie și să ghicească obiectul. Poți ține scorul dacă vrei, câte din cinci a nimerit corect. După aceea schimbați.

Atenție, nu ești în competiție cu copilul tău. Scopul tău este să jucați cât mai mult și el să fie participativ. Când e rândul tău, poți să te prefaci că te-ai înțepat și să țipi scandalizat și exagerat, că ce a pus acolo de mușcă ca un crocodil, făcând o scenă comică din asta. Astfel veți râde și el va vrea să continuați.

3. Alegi un obiect din aria vizuală și îl ții minte. Îl descrii în trei cuvinte: e roșu, are formă pătrată și e la fel de mare cât un penar. Copilul trebuie să ghicească obiectul. Poate să pună întrebări la care tu să răspunzi cu da sau nu. După ce ghicește schimbați. Mie și lui Vlad ne place să jucăm jocul acesta în mașină.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Înscrie-ți copilul de 9-12 ani pe 26.10 la atelierul Gândirea criticăPoți citi mai multe despre activități și înscriere cu clic pe link.

Pentru programe personalizate de creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților socio emoționale ale copiilor, vă rugăm să ne contactați la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511, ne bucurăm de cererile și sugestiile voastre. Organizăm tabere și oferim programe pentru afterschool-uri și grădinițe sau săptămâna de școală altfel pe tema inteligenței emoționale, stimei de sineoportunităților online și educației sexuale.

 

Lasă un răspuns