Ești un părinte nasol! Rețetă în 5 pași

”Sunt un părinte nasol” alături de „copilul meu are o problemă” sunt în topul celor mai mari griji ale vieții de părinte când toată lumea doarme. La a cincea carte de parenting, al nu mai știu câtelea articol citit realizezi că ceva sau tot e greșit din moment ce iubirea ta țipă, lovește și aruncă cu orice prinde în mână.

Răspunsul: lasă teoria!

Fă-ți timp

Toți avem o zi lungă fie că e vorba de 8 ore de întâlniri, stat în fața calculatorului, lipit de telefon și agendă sau blocat într-un loc unde trebuie să înveți lucruri uneori grele, uneori plictisitoare, trebuie să stai pe scan, la rând sau la o masă cu nimic interesant în fața ei.
Și copilul tău e obosit! Dar încă are bucuria revederii și dorința de a se conecta așa că lasă grijile la birou, vasele în chiuvetă, hainele în mașina de spălat și acordă-i atenția și timpul tău. E nevoie doar de câteva minute de atenție neîntreruptă pentru a vă conecta și reface relația ruptă peste zi. Și dacă tot suntem aici

Ascultă activ și empatic

Ai lăsat grijile deoparte, acum lasă și instinctul de a răspunde sau de a găsi o soluție la orice. Uită-te la copilul tău: cum stă, ce hăinuțe are, ce tonalitate are și observă cum te simți și cum se simte.

Comunică autentic

Uneori e nevoie doar să taci și să asculți că doar pe tine te are. Doar ție îți poate împărtăși ce îl apasă și se poate elibera de tensiuni pentru că știe că îl vei asculta fără să-l judeci.
Alteori apar foarte multe întrebări (poate prea multe  😁 ) dar e important să îi lași creativitatea și gândirea să se dezvolte așa că tu ca cel mai tare super-erou (pentru că doar tu exiști pentru el) vei fi nevoit să îl ajuți. Bonus tips: dacă nu mai poți, spune asta și propune să faceți altceva împreună 👌

Bucură-te!

Ai un copil minunat așa că faceți lucruri care vă bucură, încercați activități noi, găsiți pasiuni comune. Va trebui să vă mințiți că pachetele de construcții, seturile de gătit și cele de chimie nu sunt amuzante🤣

Rețeta perfectă

Vrei cantități și timp clare? Nu există, în parenting e după gust! Când vine vorba de oameni, nevoi și relații, cheia stă în calibrare! Fii prezent, ascultă, și faceți compromisuri astfel încât să creșteți împreună și poate chiar să vă bucurați de relația voastră.

Articol scris de psih. Diana Butnaru

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Luna noiembrie este despre încrederea în forțele proprii cu atelierul  Stima de sine  -clic aici pentru înscriere – din 16.11 și Inteligența emoțională  – clic aici pentru înscriere – din 30.11.

Te-ai hotărât? Atenție, locurile sunt limitate. Prețul unui un atelier este de 100 de lei de copil. Dacă se înscriu doi sau mai mulți copii deodată se aplică o reducere de 10%, la fel și dacă vă înscrieți la amândouă atelierele (reducerile nu se cumulează).  Dacă ai întrebări răspunde la email și revin cât de repede cu informațiile sau sună-mă la 0729039511.

Lasă un răspuns