Pentru ce ești recunoscător? 3 activități de jucat cu copiii

Decembrie este luna care ne aduce aminte să fim mai buni, ne gândim la cei dragi și ne acordăm mai mult timp nouă și familiei. Este un moment potrivit, la final de an să ne aducem aminte pentru ce suntem recunoscători, ce ne-a adus bun anul care a trecut? Astfel ne setăm creierul pentru și mai multe experiențe pozitive.

Cam asta fac eu cu copiii zilele astea la ateliere și m-am gândit să îți dau și ție o idee despre ce te poți juca cu copilul pentru a-i cultiva abilitatea de a observa lucrurile bune care se întâmplă în jurul lui.

  1. Construiți împreună o căsuță a recunoștinței pentru toată familia, decorată așa cum vă place vouă, în care să puneți de acum până la Crăciun bilete pe care scrieți fiecare, o dată pe zi, un lucru pentru care sunteți recunoscător. Căsuța va fi pusă în spațiul comun, acolo unde fiecare membru al familiei poate să o vadă, cu bilețelele și pixul pregătite lângă ea.
  2. Puterea cuvintelor pozitiveactivitate de făcut pe o perioadă determinată. Provoacă-ți familia la o discuție despre lucruri prietenoase pe care ați putea să le spuneți oamenilor din jurul vostru, persoanelor dragi. La școală sau acasă, la sport, la serviciu, la magazin etc.
    • Fiecare membru al familiei să identifice 5 persoane cărora ar putea să le spună câteva cuvinte prietenoase.
    • Ce ai putea să-i spui fiecărei persoane identificate? Găsește câte un lucru, Ce aș putea să-i pun mamei ca să o fac să zâmbească? Ce aș putea să-i spun profesoarei de mate ca să o înveselesc?
    • Trage la sorți ziua în care va fi rândul fiecărui participant și afișează un calendar.
    • În fiecare zi persoana aleasă povestește situația, cum crede că s-a simțit persoana și cum s-a simțit ea.
  3. Construiți fiecare un colaj al recunoștinței. De fiecare dată când încep eu să decupez materiale din reviste și să fac un colaj, Vlad vine și el și se alătură. De când era mic și încă acum la 11 ani face la fel. Așa că te invit să te așezi la masă îți iei o foarfecă, lipici, și niște reviste mai vechi și o foaie de hârtie pa care să lipești. Cât de mare să fie alegi tu. Începi să te uiți prin revistă cu gândul la întâmplări, lucruri, mâncare, pentru care ești recunoscătoare și le decupezi. Merge foarte bine când nu cauți ceva anume ci dai pagină după pagină și observi ce îți atrage atenția.

Dați-mi de știre cum a funcționat la voi, tare mi-ar plăcea să văd și poze.

Pentru programe personalizate de creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților socio emoționale ale copiilor, vă rugăm să ne contactați la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511, ne bucurăm de cererile și sugestiile voastre. Organizăm tabere și oferim programe pentru afterschool-uri și grădinițe sau săptămâna de școală altfel pe tema inteligenței emoționale, stimei de sineoportunităților online și educației sexuale.

 

 

Lasă un răspuns