Pregătește-ți copilul în 9 pași pentru învățarea online

Instituțiile de învățământ, fie ele grădinițe, școli particulare sau de stat, au trecut pe modulul de învățare online. Copiii accesează anumite platforme cu ajutorul părinților și urmează instrucțiunile de acolo mai mult sau mai puțin independent.

Despre cum poate părintele să își păstreze uzul rațiunii citiți aici: Cum lucrez de acasă cu copilul fără să îl strâng de gât?

Cum să pregătim copilul pentru lucrul individual sau de grup prin intermediul Whatsapp sau alt fel de video call? E o modalitate mai puțin obișnuită de lucru cu copii.

Pentru că la grădinița germană cu care colaborez am reacționat rapid în încercarea de a ține copiii cu informațiile active, am deja un feedback util, astfel încât părinții să fie liniștiți, copilul să ia maximum din interacțiunea cu dascălul și dascălul să poată să înainteze cu materia.  

  1. Telefonul sau laptopul să fie pregătite cu 15 minute înainte de ora stabilită, cu bateria încărcată, căștile pregătite, dacă e cazul.
  2. Ora la care are loc discuția să fie aceeași, copiilor le place rutina, creierul lor se adaptează bine unui ritm și astfel dau randament mai mare.
  3. Spațiul în care va sta copilul să fie deja ales și curat. Este util să fie același spațiu de discuție, astfel copilul se va conecta mai repede la activitate la următoarele întâlniri. Recomand un birou al lui sau un colț de masă, astfel încât poziția copilului să fie confortabilă dar dreaptă, să nu stea tolănit pe o canapea. 
  4. Telefonul, tableta sau laptopul să fie pe o suprafață dreaptă și stabilă. Copilul are nevoie să vadă dascălul la fel și invers, deci nu va ține în mână telefonul și se va plimba prin casă cu el.
  5. Copilul să fie îmbrăcat decent ca pentru o ieșire în oraș, îmbrăcămintea poate constitui un subiect de discuție.
  6. Copilul să meargă la toaletă înainte de întâlnire, să fi luat deja masa și să aibă un pahar cu apă lângă el.
  7. Dacă a avut materiale de pregătit să fie deja la îndemână, la fel și caietele și creioanele de care are nevoie.
  8. Animalele de companie, frații mai mici sau mai mari, bunicii să se retragă undeva unde nu îi distrag atenția copilului. Televizorul este închis, muzica la fel.
  9. Însoțitorul copilului care facilitează convorbirea la fel să se retragă, să îi lase spațiu să învețe, să-l supravegheze discret în caz că este nevoie să ajute, fără să pună copilul sau dascălul sub presiune.

Programul cursurilor oferite online pe tema încrederii în sine, dezvoltarea socio-emoțională, limitarea agresiunii (bullying) și știința corpului îl găsiți aici. Înscrierea și participarea îl ajută pe copilul tău să afle informații utile despre el, pe noi să supraviețuim și pe tine să simți că contribui cum poți în situația de criză. Te așteptăm cu drag! 🙂

Lasă un răspuns