7 jocuri distractive pentru Halloween sau alte petreceri

Fie că sunt ele zile de naștere, petreceri tematice sau alte momente speciale bune de sărbătorit, propun mai jos 7 jocuri distractive care cu siguranță vor aduce multe râsete și voie bună. Ca să nu devină totul prea competitiv, vă sugerez să menționați la început că scopul este distracția.

În ultima perioadă ieșim din ce în ce mai puțin din casă ca să participăm cu copiii la activități în cadrul locurilor de joacă, la școală sau alte petreceri organizate. Nu ne rămâne decât să ne organizăm acasă cu familia și cei apropiați ca să ne bucurăm de momentele frumoase.

Iată cele 7 jocuri distractive:

Vânătoarea de comori (pentru copii de 7-12 ani)

Necesar: Creioane colorate, hârtie colorată, o surpriză pentru copii

Este un joc pe care copiii îl iubesc foarte tare și se entuziasmează imediat. Mie îmi place să îi împart pe grupe de 3-4 copii și ultimul indiciu să fie o parte din indiciul final. Grupele trebuie să descopere toate ultimul indiciu, să le pună împreună și să găsească toți comoara. Astfel în loc de competiție jocul devine colaborativ. 

Pregătesc bilețelele adaptate locului unde se desfășoară activitatea care conțin indicii potrivite vârstei jucătorilor, cum ar fi:

Pornește muzica ca să găsești calea (ascun bilețelul următor în jurul boxei)

Te-ai lovit la picior? Folosește pernuța de gel rece. (Pun bilețelul în congelator)

Cum se zice la prieten în germană? Scrie cuvântul la tablă (scriu pe tablă din clasa de germană următorul indiciu) și așa mai departe.

Copilul are energie combativă? 3 jocuri de jucat în casă.

Mumiile cu hârtie igienica

Necesar: câte un sul de hârtie igienică pentru fiecare echipă

Se împart copiii în echipe de trei. Unul va fi mumia și va fi învelit în hârtie igienică și ceilalți doi vor fi ajutoarele, cei care îl vor înveli. Jocul se desfășoară sub formă de concurs.

Să duci o minge de ping pong într-o lingura

Necesar: Lingură de bucătărie și minge de ping-pong decorată creativ pe tematica petrecerii, de Halloween sub formă de ochi.

Copiii vor fi împărțiți pe grupe și vor parcurge o distanță prestabilită cu mingea în lingură. Cine o scapă pe jos se întoarce la capăt.

Spargi baloane cu șezutul

Necesar: baloane, pompă, bomboane

Se umflă baloane care să fie dublu numărului de copii participanți. Se pune câte o bomboană în fiecare balon și se leagă. Se dă startul distracției și fiecare copil sparge câte baloane poate și vrea așezându-se pe el.

IMG 8415 rotated

Să mergi în șezut pe un traseu prestabilit – ștafetă

Necesar: bandă pentru a marca traseul pe jos

Se marchează traseul. El poate fi liniar sau să facă curbe, în funcție de vârsta și abilitățile copiilor. Copiii se împart în două echipe. Primii care termină traseul câștigă.

3 jocuri cu emoții pentru copii de la 4 ani în sus

Hrănește monstrul

Necesar: Două cartoane mai mari, hârtie colorată sau acuarelă, baloane, făină

Fiecare echipă desenează și pictează sau lipește cu hârtie colorată o față de monstru și decupează un cerc de diametru ca 20 cm la gură. Împărțiți în două echipe copiii vor arunca o minge făcută din balon umplut cu făină sau alt obiect prin gura monstrului. Fiecare copil are trei încercări, cine reușește cele mai multe câștigă.

Condu monstrul la casa lui

Necesar: baloane albe, marker permanent, cozi de mături, sau alte obiecte cu care se poate ghida balonul în aer

Împărțiți pe echipe, fiecare copil lovește sau ghidează balonul pe un anumit traseu. Dacă balonul cade pe jos o ia de la capăt. Câștigă echipa care a terminat prima traseul.

Sper că v-am oferit ceva inspirație pentru zilele ce urmează. 🙂 Pe noi ne găsiți cu activități pentru copii în Cluj și București, în special online. Clic pe link pentru programul oferit.

Lasă un răspuns