Ești mamă activă și nu știi cum să te organizezi?

Gabriela Maalouf, psihoterapeut, răspunde la 9 întrebări.

Începem și seria Găsește/renunță în a găsi echilibrul între carieră și familie – 9 răspunsuri de la mame. În fiecare săptămână, voi discuta cu o mamă care lucrează, despre cum se organizează între serviciu și familie. Poate te regăsești în provocările ei, reușești să găsești un pic de liniște și să fii mai blândă cu tine.

Citește și De la mamă la lider, 5 abilități la locul de muncă

Astăzi avem plăcerea de a o intervieva pe Gabriela, psihoterapeut și mamă a doi copii, un băiat de 12 ani și o fată de 15 ani. Gabriela este o mamă dedicată însă și om de carieră, speaker, autor de carte și prezentator TV. Ea îmbină cariera și viața de familie cât mai bine poate. Este aici să își împărtășească perspectivele și sfaturile cu alte mame care muncesc, reamintindu-ne că suntem toate împreună în asta și că nu există o abordare unică pentru a obține un echilibru perfect.

Interviu – organizarea emoțională pe parcursul zilei

Î: Cum arată rutina ta ideală de dimineață pentru o zi productivă?

Gabriela: De la 9 la 10 beau o cafea și mă pregătesc de zi, apoi merg la serviciu.

Î: Ce superputere ai vrea să ai pentru a-ți ușura viața de mamă care muncește?

Gabriela: Reziliență.

Î: Care este cel mai bun truc pe care l-ai învățat pentru a delega sarcinile casnice?

Gabriela: Nu am găsit încă unul. Exprimarea emoțiilor și nevoilor mele funcționează de cele mai multe ori.

Î: Cum îți menții energia și motivația pe parcursul zilei, acasă, la serviciu și ca parteneră, cu multiple roluri?

Gabriela: Pentru mine, e optimismul. Am mereu sentimentul că lucrurile vor fi bine. Sunt mereu înconjurată de oameni și asta mă ține veselă și energică.

Î: Cum te organizezi ca să ai timp de calitate pentru partenerul tău?

Gabriela: Acum copiii mei sunt mari, așa că e mai ușor. Înainte, chemam o armată de mame, bone, vecine să stea cu copiii… 🙂

Î: Ce activități distractive faci cu copiii tăi pentru a vă deconecta de la griji?

Gabriela: De obicei, jucăm jocuri, gen Mafia, de care sunt îndrăgostiți, și dacă vrei să îi bucuri, le propui jocul oricât de supărați ar fi.

Î: Care este cea mai mare realizare a ta ca mamă până acum?

Gabriela: Am realizat multe, dar încă evaluez costurile (emoționale etc.), așa că nu aș vrea să vorbesc despre ele încă.

Î: Ce sfat le-ai da altor mame care vor să facă tot ce pot mai bine și acasă și la serviciu?

Gabriela: Le-aș spune să se oprească din căutarea perfecțiunii. Perfecțiunea și echilibrul nu există. Sunt două concepte abstracte după care alergi fără rezultat. Le-aș sfătui să fie pasionate de ceea ce fac, să fie recunoscătoare pentru ceea ce vine în fiecare zi și să nu uite de gratitudine.

Povestea Gabrielei ne reamintește că nu există o rețetă prin care să abordezi familia sau cariera. Este despre a găsi ceea ce funcționează pentru tine și familia ta și a fi blândă cu tine însăți pe parcurs. Amintește-ți, perfecțiunea este o iluzie. Acceptă haosul și prețuiește momentele pe care le ai cu cei dragi. Îți mulțumim, Gabriela, pentru că ai împărtășit înțelepciunea și inspirația ta cu noi.

Despre Oana Cojuhovschi

mockup2 1 edited

Scriu această serie de articole în speranța că vor ajuta mamele, care se împart între familie și serviciu. Pe blog și în cartea pe care o public în septembrie – Din sala de ședințe la locul de joacă, ghidul femeii educate pentru a excela ca profesionist și mamă -, găsești idei și informații despre cum să te organizezi cu serviciul și acasă, pentru a avea o experiență pozitivă, în ambele planuri.

Pe parte de consultanță lucrez cu companiile în a dezvolta o cultură organizațională parenting friendly. Compania la care lucrezi e prietenoasă cu angajații părinți? Du-te la HR, povestește-le despre mine și încruajează-i să faceți evaluarea. Rezultatul va duce la și mai multe beneficii pentru tine cât și pentru companie. Programează o întâlnire de consultanță gratuită aici!

Lasă un răspuns